Virus är mycket små, cirka tusen mindre än en bakterie. De finns överallt omkring oss och är en vanlig orsak till att vi blir sjuka. Virus kan orsaka allt från en enkel vårta, eller ett munsår, till influensa, TBE, HPV, EBV eller mässlingen.
Virus tros nu av flera, även ligga bakom autoimmuna sjukdomar och cancer.
Coronavirus
Coronaviruset sätter just nu skräck i hela världen, men är denna skräck befogad? Googlar man på Coronaviruset står det så här på wikipedia:
”Coronavirus är en virusgrupp som bland annat orsakar sjukdomar hos fåglar, däggdjur och människor. Hos människor orsakar de förkylning med halsont och hosta, och ibland lunginflammation. Vanligtvis är symptomen lindriga, men sjukdomarna kan i ovanliga fall vara dödliga.”
För att Coronaviruset ska vara dödligt behöver man ha ett redan svagt immunförsvar. Det gäller äldre människor samt multisjuka med kroniska sjukdomar. Men för de flesta är det alltså inte dödligt, detta bör verkligen poängteras.
Är Corona farligare än vanligt influensavirus?
Coronaviruset sätter sig främst på lungorna vilket gör att det kan bli lite farligare samt att det sprids lätt. Det blir även större tryck på vården om många behöver läggas i respirator för att få hjälp att andas. Men värt att komma ihåg är att det är många äldre och sjuka som dör även av vanlig influensa.
Under 2018 dog över 52 000 människor av influensa och det bara i USA.
Borde det inte vara samma hysteri över influensavirus?
Längre ner i inlägget berättar vi hur du skyddar dig på bästa sätt.
Epstein-Barr-virus (EBV)
EBV är ett herpesvirus som anses vara det vanligaste viruset i hela världen. Man räknar med att 90-95% av alla vuxna människor har det. Efter att man först blivit smittad, etableras och livslång latent infektion som står under ständig uppsikt av det friska immunförsvaret. Att ha ett starkt immunförsvar är alltså otroligt viktigt för att hålla viruset under kontroll.
EBV har bland annat kopplats till sjukdomar som Systemisk Lupus Erythematosus (SLE), Multipel Skleros (MS), Ledgångsreumatism (RA), Sjögrens syndrom och autoimmun Hepatit. Den misstänks även hjälpa till autoimmuna sköldkörtelsjukdomar .
Hur vet man om man har EBV?
EBV-viruset är så vanligt, kan man nog tyvärr räkna med att man har det. Ditt immunförsvar jobbar frekvent med att mota bort det, så ju bättre immunförsvar du har desto mindre symtom. Ett säkert sätt att veta är om du har haft körtelfeber, då har du garanterat EBV-virus i kroppen. Man kan testa om man har EBV-virus genom frekvensterapi.
Exempel på symptom på virus
- Förkylningssymptom
- Feber
- Kronisk trötthet
- Eksem, Psoriasis
- Munsår
- Vårtor
- Ledvärk
- Muskelspasmer
- Hjärtklappning
- Synrubbningar
- Domningar, Karpaltunnelsyndrom
- yrsel
- Tinnitus
- Brännande hud, smärta
- Sömnbesvär, sömnlöshet
- Magbesvär
- huvudvärk
- Ångest, depression
Gömmer sig
Virus är som sagt extremt små, vilket gör att de kan gömma sig lite varstans i kroppens organ. Det gör att man inte upptäcker viruset genom blodprov. Ett vanligt ställe som virus gillar att gömma sig är i levern. Där finns gott om toxiner, tungmetaller och annat som ackumulerats under tid, och som viruset gillar. Medical Medium pratar mycket om EBV och att det enligt honom är grundorsak till de flesta sjukdomar.
Hur skyddar man sig mot virus?
Virus brukar inte räknas som en livsform, då de saknar egen ämnesomsättning och inte kan föröka sig på egen hand, därför behöver de infektera andra levande organismer.
Virus sprids ofta via kroppsvätskor, luften, fysisk kontakt och avföring, direkt kontakt med smittokälla eller via luften. Eftersom virus inte är levande partiklar är många mycket motståndskraftiga både i och utanför kroppen.
Det bästa vi kan göra är därför att undvika fysisk kontakt, hålla avstånd, tvätta händerna noga med tvål och vatten och peta dig inte i ansiktet i onödan.
Sprita inte händerna om du inte jobbar inom tex vården. Handsprit tar bort ditt naturliga skydd på händerna, vilket gör att du egentligen blir mer mottaglig för virus och bakterier så länge du inte spritar händerna hela tiden. Det är alltså bättre att tvätta med tvål och vatten, då behåller du ditt naturliga skydd.
Det är även viktigt att stärka upp sitt immunförsvar. Därför bör man inte gå omkring och oroa sig i onödan, det försvagar faktiskt vårt immunförsvar.
Hur blir man av med EBV, Corona och andra virus?
Det är otroligt viktigt att boosta immunförsvaret om man vill bli av med virus, men även i förebyggande syfte.
C-vitamin är ju välkänt att stärka immunförsvaret med, ät gärna det i höga terapeutiska doser. C-vitamin har även använts med positiva resultat i behandling av Coronaviruset.
L-Lysin är känt för att motverka specifikt herpesvirus, men det är bra även mot andra typer av virus och det stärker framförallt ditt immunförsvar.
Även D-vitamin stärker immunförsvaret. Zink och B5 är också bra mot virus.
Spirulina innehåller ett specifikt ämne som heter phycocyanobilin. (PCB) Enligt en studie, publicerad den 12 februari 2020, härmar detta ämne ett annat ämne som heter bolirubin. Resultatet gör att den avgörande fysiologiska mekanismen som RNA virus använder sig av för att föröka sig i den mänskliga kroppen blockeras, detta gäller även Coronaviruset. Spirulina är alltså bra att äta för att Coronaviruset och andra virus inte ska kunna föröka sig i våra kroppar.
Eftersom EBV och andra virus gillar att gömma sig i levern, är det bra att stärka upp den. Det här kan du göra med örter som stöttar bara levern, exempelvis Leverkomplex, Mariatistel eller Svenskdroppar.
Örter som Astragalus är bra, både mot virus och för att stärka immunförsvaret. Reishi är också något som virus ogillar.
Exempel på livsmedel som är bra för att rena levern och stötta immunförsvaret
- Sellerijuice
- vitlök
- ingefära
- Koriander
- Persilja
- Sparris
- sallad
- Groddar
- Hallon
- Blåbär
- Papaya
- Oregano
- Olivbladsextrakt
- Chlorella
- Spirulina
Detox och fasta
Att detoxa eller fasta är ett kraftfullt verktyg att stärka kroppen med och hjälpa våra reningsorgan. Ta dock gärna hjälp och se lite forskning i du börjar. Du kan alltid få hjälp och stöd i vår facebookgrupp Body Cleanse Sweden
Information på den här bloggen är inte skriven av läkare och ska inte ses som medicinska råd. Ta kontakt med läkare vid sjukdom.